Отидете към основна версия

2 149 25

Големите градове в Украйна все още са в украински ръце

  • сащ-
  • джейк съливан-
  • украйна-
  • война

Големите градове в Украйна все още са в украински ръце, а стратегическите цели на Русия в конфликта се провалиха, заяви съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големите градове в Украйна все още са в украински ръце, а стратегическите цели на Русия в конфликта се провалиха, заяви съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан.

В изказване в Белия дом Съливан твърди, че Москва е искала да превземе Киев, но не е успяла да го направи, и добави, че САЩ са уверени, че столицата ще бъде защитена от украинците.

Въпреки това той призна, че Русия е успяла "сантиметър по сантиметър" да "раздроби" някои територии в източната част на Украйна.

Според висшия служител на Белия дом санкциите и украинските сили са накарали Русия "да плати скъпа цена" за своята агресия.

Междувременно стана известно, че 31 са вече жертвите на руския удар, засегнал жилищна сграда в събота срещу неделя в Часов Яр, в Източна Украйна.

От отломките на сградата са извадени 30 трупа, девет души са спасени, локализирано е едно тяло, но все още не е извадено.

Часов Яр с население от 12 000 души, разположено в Донецка област, е приоритетна цел на руските сили, след като те превзеха Луганска област.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.

Свързани новини