Отидете към основна версия

3 115 30

Фронтовата линия е югозападно от Северск

  • украйна-
  • война-
  • фронтова линия-
  • северск-
  • русия

Сутринта на 25 юли, 152-ия ден от войната, украинският генерален щаб съобщава за няколко локални атаки на руснаци край Бахмут и една на фронта в Запорожка облас

Снимка: БГНЕС

Сутринта на 25 юли, 152-ия ден от войната, украинският генерален щаб съобщава за няколко локални атаки на руснаци край Бахмут и една на фронта в Запорожка област. Според Генералния щаб всички те са били отблъснати.

На север от Бахмут, пише генералният щаб, врагът атакува в посока село Ивано-Дарьевка от две посоки: от Берестовое и от Верхнекаменка. Ивано-Дариевка се намира в югозападните покрайнини на град Северск. Тези атаки бяха отблъснати и в момента се водят боеве в района на Спорни, на няколко километра от Ивано-Дарьевка.

Освен това в Запорожка област, според доклада, руснаците са се опитали да настъпят от село Вершина на изток, към Луганско, но също неуспешно.

Според украинския генерален щаб в други части на фронта руснаците продължават да обстрелват украинските позиции с всички видове оръжия, а на някои места нанасят и въздушни удари.

Оперативното командване на украинската армия "Юг" показа видео с унищожаването на руска батарея от две пускови установки С-300 край Херсон. Видеозаписът е направен с телефон на частен потребител, на който се виждат два горящи гранатомета и още един разбит автомобил. От пресслужбата уточняват, че батареята е била поразена близо до село Зеленотропинское, което се намира на 40 км южно от Херсон.

Вчера командването "Юг" съобщи за унищожаването на тези части и написа, че това е в отговор на обстрела на Николаев.

С-300 са зенитни ракетни установки, но ракетите им могат да се използват и за поразяване на наземни цели. Руснаците все по-често ги използват, може би поради липса на специализирани ракети, за което британското военно разузнаване писа още преди два дни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: