Отидете към основна версия

34 579 158

Медведев: Грузия ще стане част от Русия, Казахстан е изкуствена държава

  • военни престъпления-
  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • казахстан-
  • геноцид-
  • грузия

Режимът на Путин отправя нови заплахи към независими държави

Снимка: БГНЕС/ EPA

В нощта на 2 август на страницата на заместник-ръководителя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в социалната мрежа „ВКонтакте“ се появи публикация, в която се казва, че Русия ще нападне Грузия, а в Казахстан е бил извършван „геноцид срещу руснаците“.

Няколко минути по-късно публикацията беше изтрита, пише „Медуза“. До момента Медведев не е коментирал дали става въпрос за хакерска атака. „Ще продължим следващата кампания за възстановяване на границите на нашата родина, които, както знаете, не свършват никъде“, пише Медведев, според когото Русия ще победи Украйна, а след това ще нападне още независими държави.

На 24 февруари руската армия, по нареждане на Владимир Путин, започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. Руската окупаторска армия търпи огромни загуби в Украйна в човешка сила и военна техника. Режимът на Путин не получи подкрепа за тази агресия, включително и от Казахстан, който не признава независимостта на самопровъзгласилите се „републики“ ДНР и ЛНР. Медведев си позволява отново да заплашва независими държави, а това е нов опит режимът на Путин по насилствен начин да разшири сферите си на влияние, които Русия загуби през последните десетилетия.

В публикацията се казва, че преди 1801 г. държава като Грузия не е съществувала и тя се е появила само в границите на Руската империя. „Северна и Южна Осетия, Абхазия и останалите територии на Грузия могат да бъдат обединени само като част от една държава с Русия“, се казва в съобщението. В публикацията има и няколко думи за Казахстан: това е „изкуствена държава“ и „бивша руска територия“, а властите в страната презаселват различни етнически групи, което „може да се класифицира като геноцид“. „Няма да си затваряме очите за това. Докато руснаците не дойдат там, няма да има ред“, завършва съобщението.

Кремъл използва думи като „геноцид“, включително в Украйна, за да оправдае своята агресия, макар че няма доказателства за извършването на такъв. От друга страна, доказателствата за извършване на военни престъпления от страна на руската армия, са многобройни. В Украйна са събрани доказателства за извършване на 24 632 военни престъпления от Русия, включително убийството на 358 деца.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 121 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания