Отидете към основна версия

2 628 59

От Москва съобщават за унищожен склад с чуждестранно оръжие край Лвов

  • украйна-
  • русия-
  • лвов-
  • ракети

В изявлението не се уточнява какви видове оръжия са били унищожени при атаката в Радехив, на около 60 км североизточно от областната столица Лвов

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унищожен е склад за чуждестранно оръжие близо до град Лвов в рамките на рядък удар по Западна Украйна, съобщава Русия. "Изстреляните от въздуха високоточни ракети с далечен обсег на действие близо до град Радехив в Лвовска област унищожиха складова база с оръжия и боеприпаси чуждестранно производство, доставени на киевския режим от Полша", се казва в изявление на Министерството на отбраната.

В изявлението не се уточнява какви видове оръжия са били унищожени при атаката в Радехив, на около 60 км североизточно от областната столица Лвов.

Министерството съобщи, че е унищожило и четири склада, съдържащи ракети, артилерийско оръжие и боеприпаси в южната област Николаев и източната област Донецк. През последните седмици украинската армия, подкрепена от доставките на далекобойна артилерия, доставена от Запада, се опитва да проведе контраофанзива, за да си върне южната област Херсон.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: