Отидете към основна версия

2 098 80

Кулеба: Ще дойде моментът, в който ще деокупираме нашите територии

  • украйна-
  • дмитро кулеба-
  • русия-
  • война-
  • крим

Крим е Украйна, ясно подчерта украинският дипломат

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ще дойде моментът, в който ще деокупираме нашите територии. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. „На срещата на върха на Кримската платформа на 23 август ще бъде обсъдено всичко, което допринася за деокупацията на полуострова от гледна точка на дипломатически усилия", каза той.

"Искаме да изпратим много ясен сигнал: дори ако врагът отново стои близо до Киев, ние пак ще планираме деокупацията на Крим. Каквото и да се случва и колкото и да е трудно, винаги трябва да мислим стратегически – ще дойде моментът, в който ще деокупираме нашите територии. И срещата на върха на Кримската платформа е сигнал точно за това.

Втората причина, поради която срещата на върха е важна точно сега, е, че все още има неофициален наратив в някои столици, че „Крим определено е Украйна, но трябва да бъдете много внимателни с Крим, защото това е откритият нерв на Русия“. Затова искаме още веднъж да потвърдим, че Крим е Украйна и ще говорим каквото искаме за него и ще правим каквото искаме. Това е основен момент“, посочи украинският дипломат.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: