Отидете към основна версия

95 199 479

Путин вече не се бори за унищожаването на Украйна, а за живота си

  • андрей пионтковски-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • военни престъпления

Владимир Путин е изпратил в Европа свои пратеници, които да молят за примирие в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

В момента руският президент Владимир Путин не се бори за геополитически цели и унищожаването на Украйна, а за живота си. Руската армия показа, че не е в състояние да постигне първоначално поставените цели. Това мнение изрази руският публицист и опозиционен политик Андрей Пионтковски в ефира на Канал 24 .

Според него Путин се стреми към прекратяване на огъня, за да спре контранастъплението на украинската армия и да предотврати освобождаването на Херсон, което ще доведе до политическа катастрофа в Русия. Може да се стигне до сценарий, в който "другарят Путин е допуснал редица сериозни грешки по „украинския въпрос“ и по здравословни причини вече не е в състояние да изпълнява задълженията на президент на Русия", прогнозира Пионтковски. Руската окупационна армия беше разгромена в Киевска област в първите седмици на войната, въпреки че Путин планираше да превземе Киев за 3 дни.

Междувременно съветникът към украинското президентство Алексей Арестович заяви, че Владимир Путин е изпратил в Европа свои пратеници, които да молят за примирие в Украйна. Пълномащабната война, която Русия започна непредизвикано срещу Украйна на 24 февруари, не се развива по плановете на Кремъл. Руските нашественици търпят огромни загуби в човешка сила и военна техника, а Кремъл не може да се похвали със стратегически победи. Според близки до Кремъл източници вътрешният кръг на Путин не е доволен от случващото се в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви вчера: "Нашата воля за битка трябва да е силна до самата победа. Каквото и да правят окупаторите, както и да се опитват да сломят духа ни, ние трябва да издържим и да бъдем напълно концентрирани. Със сигурност ще спечелим. Но трябва да стигнем дотам. Всички сме заедно". По данни на Киев от началото на пълномащабната война близо 44 000 руски войници са денацифицирани в Украйна. Унищожени са 1880 руски танка, както и 233 самолета на руснаците. Москва умишлено крие реалния брой на убитите си войници.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 550 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания