Отидете към основна версия

1 043 4

Майкъл Гоув подкрепи Риши Сунак за лидер на Консерваторите и премиер

  • великобритания-
  • майкъл гоув-
  • риши сунак-
  • лиз тръс-
  • консерватори-
  • премиер

Според бившия член на кабинета, Лиз Тръс няма връзка с реалността

Снимка: ЕПА

Във Великобритания бившият член на кабинета Майкъл Гоув подкрепи Риши Сунак да стане следващ лидер на Консервативната партия и премиер на страната, като обвини Лиз Тръс, че няма връзка с реалността, предаде БНР.

Двамата претенденти за лидерския пост имаха среща в петък вечер с членове на Консервативната партия в Манчестър, на която трябваше да отговарят на трудни въпроси, свързани с икономическата криза.

Според анкетите за момента Лиз Тръс се радва на по-голяма популярност сред членската маса, която трябва да избере новия партиен лидер и премиер на страната. Риши Сунак обаче е убеден, че в оставащите около две седмици до решението има шанс да спечели повече привърженици.

В статия за вестник "Таймс" Майкъл Гоув, който беше уволнен от Борис Джонсън, след като го посъветва да си подаде оставката миналия месец, пише, че намаляването на данъците не е отговор на кризата с поскъпването на живота, както смята Лиз Тръс. "Дълбоко съм загрижен, че дебатът за лидерския пост се свежда от мнозина до бягство от реалността. Отговорът на кризата с разходите за живот не може да бъде просто отхвърляне на допълнителни подаяния и намаляване на данъците", отбелязва бившият член на кабинета. Гоув пише освен това, че няма да се завърне в предните редици на политиката, независимо кой ще бъде следващия премиер. Той допълва, че е било привилегия за него да прекара 11 години в правителството в служба на трима премиери, добре знае какво изисква тази работа и Риши Сунак има качествата да бъде министър-председател.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: