Last news in Fakti

20 Август, 2022 06:41 1 033 4

Майкъл Гоув подкрепи Риши Сунак за лидер на Консерваторите и премиер

  • великобритания-
  • майкъл гоув-
  • риши сунак-
  • лиз тръс-
  • консерватори-
  • премиер

Според бившия член на кабинета, Лиз Тръс няма връзка с реалността

Майкъл Гоув подкрепи Риши Сунак за лидер на Консерваторите и премиер - 1
Снимка: ЕПА

Във Великобритания бившият член на кабинета Майкъл Гоув подкрепи Риши Сунак да стане следващ лидер на Консервативната партия и премиер на страната, като обвини Лиз Тръс, че няма връзка с реалността, предаде БНР.

Двамата претенденти за лидерския пост имаха среща в петък вечер с членове на Консервативната партия в Манчестър, на която трябваше да отговарят на трудни въпроси, свързани с икономическата криза.

Според анкетите за момента Лиз Тръс се радва на по-голяма популярност сред членската маса, която трябва да избере новия партиен лидер и премиер на страната. Риши Сунак обаче е убеден, че в оставащите около две седмици до решението има шанс да спечели повече привърженици.

В статия за вестник "Таймс" Майкъл Гоув, който беше уволнен от Борис Джонсън, след като го посъветва да си подаде оставката миналия месец, пише, че намаляването на данъците не е отговор на кризата с поскъпването на живота, както смята Лиз Тръс. "Дълбоко съм загрижен, че дебатът за лидерския пост се свежда от мнозина до бягство от реалността. Отговорът на кризата с разходите за живот не може да бъде просто отхвърляне на допълнителни подаяния и намаляване на данъците", отбелязва бившият член на кабинета. Гоув пише освен това, че няма да се завърне в предните редици на политиката, независимо кой ще бъде следващия премиер. Той допълва, че е било привилегия за него да прекара 11 години в правителството в служба на трима премиери, добре знае какво изисква тази работа и Риши Сунак има качествата да бъде министър-председател.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фифи сладката

    1 0 Отговор
    Риши Сунак не трябва да стане минпредс на британците. Страната само ще загуби ,ако той застане начело на правителството на кралството. Рошавлякът Борис го показа.
  • 4 Павел пенев

    2 1 Отговор
    Срам и позор за добрата стара Англия. Не могат да намерят англичанин за Премиер. По рано турчина Б.Джонсън, а сега циганина Сунак. Явно освен от луда крава,масово са болни от СПИН,Ковид,Маймунска шарка и др.болести все още неизвестни на науката.
Новини по държави: