Отидете към основна версия

1 853 11

САЩ не одобряват плановете на Денис Родман за посещение в Русия

  • сащ-
  • денис родман-
  • баскетбол-
  • посещение-
  • русия

Той се е срещал вече с Владимир Путин - през 2014 година в Москва - и няколко пъти със севернокорейския лидер Ким Чен-ун

Източник: БГНЕС

Администрацията на американския президент Джо Байдън не одобрява плановете на баскетболната легенда Денис Родман да пътува до Русия в опит да съдейства за освобождаване на осъдената на 9 години затвор за трафик на наркотици баскетболистка Бритни Грайнър. Това стана ясно от изявление на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс, както и от думите на източник от Белия дом пред агенция Ройтерс.

Прайс заяви, че Вашингтон продължава преговорите с Москва за евентуална размяна на Грайнър с руски затворник в Съединените щати. И че ако Родман - 5-кратен шампион на НБА първо с "Детройт Пистънс", а след това и с "Чикаго Булс" - наистина замине за Москва, той по никакъв начин няма да представлява американското правителство.

Източникът от Белия дом пък изрази безпокойство, че Родман само би застрашил евентуалната размяна на Грайнър с оръжейния търговец Виктор Бут.

Денис Родман заяви в събота пред Ен Би Си (NBC), че е получил разрешение да лети за Москва тази седмица, но не уточни от кого го е получил.

Това не е първото му замесване в геополитиката. Той се е срещал вече с Владимир Путин - през 2014 година в Москва - и няколко пъти със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини