Отидете към основна версия

1 502 57

Зеленски: Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • окупатори-
  • война-
  • ден на независимостта-
  • киев

Преди шест месеца Русия започна невъзможна мисия - поиска да отнеме свободата на Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Това заяви в обръщение украинският президент Володимир Зеленски по случай Деня на независимостта на Украйна, който страната отбелязва днес. Преди шест месеца Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу свободна и независима Украйна.

"Ще отбележим нашия основен национален празник – нашата независимост. Планирахме много дейности – нещо, което да подчертае пътя, по който сме тръгнали. Всички минаха заедно – украинците в Украйна, по цялата наша територия – в свободна и временно окупирана, защото нашите хора воюват навсякъде. Украинци в чужбина – всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се бият за Украйна. Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички колаборанти знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме – ние виждаме, че страната ни има перспектива", каза украинският президент.

Свободата е най-голямата ценност, както за Украйна, така и за целия демократичен свят. Векове наред сме се борили за свободата си и сме готови на всичко за нея, написа Посолството на Украйна в България.

Всяка година за Деня на независимостта на Украйна ние отдаваме почит на един от основните ни символи - Държавното знаме. Днес синьо-жълтото знаме се превърна в символ не само на Украйна, но и символ на свободата. Под това знаме хиляди герои се борят и умират за свободата не само на държавата ни, но и на целия свят. Синьо-жълтото знаме се вее в различни кътчета на планетата, призовавайки света да подкрепи Украйна и онези общи ценности на свободата, които защитаваме, посочиха от Посолството на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: