Отидете към основна версия

1 004 0

Египетски военни убиха трима от подръжниците на Мохамед Мосри

  • египет-
  • загинали-
  • протести-
  • армия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египетските сили за сигурност са открили огън срещу поддръжници на бившия  египетски  президент Мохамед Морси в Кайро, отнемайки живота на трима души, съобщава Би Би Си.

Инцидентът се е случил когато тълпи от протестиращи са се събрали пред офицерския клуб на президентската гвардия, където се смята, че бившия държавен глава е държан под домашен арест.

Счита се, че демонстрантите са поддръжници на Мюсюлманското братство, настояващо за възстановяването на Мосри на поста му.

Армията, която свали президента в следствие на продължителни граждански протести срещу управлението му, вече е разположила войски около Кайро.

Инцидентът се е случил след служба в една от градските джамии. След като тя приключила, от джамията излезли 2000 поддръжника на сваления президент, отправили се директно към офицерския клуб.

Военните части разположени там са отправили неколкократни предупреждения към демонстрантите да не приближават сградата. Вместо това да се случи обаче, броят на хората в тълпата започнал да нараства, а тя да си пробива път напред. Това принудило военните да открият огън първо във въздуха, а после и сред протестиращите.

Огънят е взел три жертви и още много ранени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини