Отидете към основна версия

4 958 96

Арестович: Защо Путин не идва на фронта - своите ще го гръмнат

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • володимр зеленски-
  • олексий арестович

Колкото повече зло причиняваш и смяташ да причиниш, толкова повече се разпадаш като личност, това е съвсем прост закон, пояснява съветникът

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент не посещава фронтови райони, защото се страхува, че своите военни ще го застрелят. Това заяви съветникът на украинската президентска администрация Олексий Арестович, цитиран от Униан.

По думите му, Путин не е от хората, които застават под куршумите - вероятно работата му в КГБ не го е изисквала, а и пребиваването му в ъндърграунда на Петербург не е било свързано със сериозни рискове.

„Според мен и там не му се е налагало да рискува особено, намирайки се редом със Собчак. А да командва, да убие Литвиненко и всички други от бункера не носи особен риск, особено когато си зад ядреното куфарче. Така се е формирал характерът му“, отбелязва Арестович в интервю за руския правозащитник Марк Фейгин.

"Бои се, че своите ще го гръмнат под предлог, че е налетяла украинската артилерия. Затова го разбирам, подозирам, че се бои и от своята охрана, своите келнери, секретари, особено се бои от лекарите си, от всички се бои. И той си живее в този привичен страх.

Колкото повече зло причиняваш и смяташ да причиниш, толкова повече се разпадаш като личност. Това е съвсем прост закон“, пояснява съветникът.

Той допълва, че вероятно Путин не посещава фронта и защото руските военни ще се изплашат от вида на президента си.

"Искате той да отиде там, на първата линия, за да внушава нещо на своите войници? Та те ще видят кой в действителност е пълководецът… Ще го видят и ще се ужасят. Дребно, сипаничаво (човече) и ние за това умираме. Това ще бъде тотално разочарование. Ако покажат Путин на живо на руските войници, руската армия, не че ще се разбяга, ще се застреля… Ще разберат, че не само не е баща, а че е задръстенячка“, коментира Арестович.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 87 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: