Отидете към основна версия

5 535 76

Руско отмъщение! Нов ракетен удар срещу родния град на Зеленски

  • кривой рог-
  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски

Украинският президент, който е роден в Кривой рог, заяви, че руската атака е целяла именно това – градът да бъде наводнен

Снимка: Uniаn

Нов ракетен удар е нанесен срещу град Кривой рог в украинската Днепропетровска област, съобщи Би Би Си с позоваване на председателя на градската военна администрация Олександър Вилкул.

"Кривой рог – ракетен удар. Останете в укритията. Нищо не снимайте и не качвайте в социалните мрежи." – предупреди той.

Съобщава се, че е поразено промишлено предприятие. Разрушенията са сериозни, щетите се уточняват. По предварителна информация няма жертви.

Вчера, 14 септември Русия нанесе масиран ракетен удар, при който бяха нанесени поражения на местно водохранилище. При по-точни попадения имаше риск градът да бъде потопен.

Президентът Володмир Зеленски, който е роден в Кривой рог, заяви, че руската атака е целяла именно това – градът да бъде наводнен.

"Страната-терорист и продължава да воюва срещу мирно население. Този път - ракетни удари срещу хидротехнически съоръжения и опит да потопят Кривой рог. Всичко, което могат да направят окупаторите, е да предизвикат паника, да създадат извънредна ситуация, да се опитат да оставят хората без осветление, отопление, вода и храна.“ – каза вчера Зеленски.

Той подчерта, че Русия няма да сломи украинците.

"Дали ги очакват справедлив отговор и възмездие? Безспорно, да." – подчерта той.

След вчерашната атака ситуацията беше овладяна.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: