Отидете към основна версия

5 613 89

Ново 20! Путин: Не съм получавал достоверна информация за камион, тръгнал от Одеса с взрив

  • украйна-
  • крим-
  • владимир путин-
  • война

Според първоначални руски твърдения камионът се отправил от Одеса, минал през Русе, после през Черно море стигнал до Грузия, а оттам продължил към Армения, Русия и Кримския мост, където се взривил

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза днес на пресконференция в Астана, че не е получавал достоверна информация за камион, тръгнал от Одеса с взрив, който накрая се възпламенил на Кримския мост.

Чул, че такава версия била развита от Федералната служба за сигурност, но не било установено точно дали такъв камион е потеглил от пристанището на украинския град. Според първоначални руски твърдения камионът се отправил от Одеса, минал през Русе, после през Черно море стигнал до Грузия, а оттам продължил към Армения, Русия и Кримския мост, където се взривил.

Българските власти категорично отрекоха подобен камион да е влизал на българска територия. От думите на Путин следва, че щом въпросният камион не е тръгнал от Одеса, няма как да е продължил по маршрута, начертан от ФСБ. Сега ще трябва да се представи друга версия, защото Путин каза, че очаква да получи достоверна информация.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.

Свързани новини