Отидете към основна версия

1 834 27

ЕС одобри санкции срещу Иран заради доставяне на дронове за Русия

  • иран-
  • дронове-
  • русия-
  • украйна-
  • европейски съюз

През последните дни руската армия подложи на засилени атаки с ирански дронове енергийни обекти и градове в Украйна, но Москва и Техеран отричат да има оръжейна сделка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Страните от Европейския съюз приеха санкции срещу Иран заради иранските дронове, доставяни на Русия и използвани при удари в Украйна, заяви днес в Туитър чешкото председателство на ЕС, предаде ДПА.

Очаква се наказателните мерки да влязат в сила по-късно през деня, след като бъдат обнародвани в Официалния вестник на ЕС.

Предвижда се да бъдат блокирани евентуалните авоари в ЕС на три физически и едно юридическо лице и да им бъде забранено да пътуват в общността, а също да бъдат затегнати санкциите срещу две физически и две юридически лица.

В понеделник външните министри от ЕС за първи път обсъдиха въвеждане на санкции срещу Иран заради доставянето на дронове за Русия с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

През последните дни руската армия подложи на засилени атаки с ирански дронове енергийни обекти и градове в Украйна. Русия и Иран отричат да има оръжейна сделка във връзка с дроновете.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: