Отидете към основна версия

16 851 321

ЧВК "Вагнер": до разгрома на Русия край Херсон "остават само няколко дни", последиците са необратими

  • русия-
  • украйна-
  • вагнер

Руснаците признават, че нямат никакъв шанс за организирано отстъпление на оцелелите руски части към източния бряг на Днепър

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руските военни пропагандатори и т.нар. военни кореспонденти открито пишат, че Русия няма шанс да задържи окупирания Херсон под свой контрол и ще бъде принудена да напусне града в рамките на следващите няколко дни. Освен това руски военни източници определят ситуацията за руската армия край Херсон като пълна военна катастрофа. Един от най-големите руски военни Телеграм канали - "GREY ZONE" (ЧВК "Вагнер") - предупреждава за риска от пълен разгром на групировката руски войски, която все още се намира на западния бряг на река Днепър. Освен това GREY ZONE подчертава, че ситуацията за Москва в Херсонска област е дори по-лоша, отколкото при отстъплението от Харковска област след пробива при Балаклея.

Руснаците признават, че нямат шанс за организирано отстъпление на оцелелите руски части към източния бряг на Днепър. "Мисля, че за всички е ясно, че ситуацията около Херсон окончателно е станала необратима, като остават само дни. Има само два въпроса: как да се изтеглят руските войници от фронтовата линия на левия бряг и как да се обясни всичко това на хората след това? Ситуацията в някои отношения е дори по-лоша от отстъплението от Харковска област след пробива към Балаклея. Осъществяването на организирано изтегляне на войските от първа линия е практически невъзможно", се отбелязва в доклада. Освен това, коментирайки настоящата ситуация, GREY ZONE отбелязва, че през последните месеци украинските въоръжени сили целенасочено бомбардират мостовете над река Днепър, което води до катастрофална криза в снабдяването на руската групировка от другата страна на реката.

В същото време руската страна продължава да организира безсмислени удари с ирански безпилотни апарати над украински градове. "Това, между другото, се отнася и до въпроса за това, че врагът упорито удря моста в продължение на три месеца, докато ние се радваме на пристигането на ГЕРАН-и (БПЛА), които нямат никакъв ефект върху нищо", се отбелязва в доклада. GREY ZONE подчертава, че в настоящата ситуация руската страна може да се насочи към подкопаване на язовирната стена на хидроенергийния комплекс "Каховка". В същото време според него няма причина украинските въоръжени сили да взривяват язовира, тъй като Украйна вече планира настъпление към Мелитопол през пролетта.

Превод:
Николай Илиев

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 161 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: