Отидете към основна версия

5 252 90

Назначеният от Русия заместник-губернатор на Херсонска област Кирил Стремоусов загина при катастрофа

  • кирил стремоусов-
  • херсон-
  • украйна-
  • русия

Кирил Стремоусов използваше социалните мрежи, за да прави агресивни изявления, за последен път тази сутрин

Снимка: Unian

Кирил Стремоусов, назначеният от Москва, заместник-областен управител на Херсонска област, загина при автомобилна катастрофа, съобщи Ройтерс, позовавайки се на руските държавни медии. Няма подробности за това какво точно се е случило. Руските медии само съобщават за гибелта на Стремоусов.

Ройтерс припомня, че Стремоусов беше едно от най-известните лица сред управляващите след руската окупация, който усилено използваше социалните мрежи за публикуване на агресивни изявления. Последното такова бе направено часове преди смъртта му, съобщи агенцията. Стремоусов съобщи, че украинската армия вчера е дала няколкостотин жертви при опит за настъпление по три направления в Херсонска област. Според него сред настъпващите имало много англоезични и полски наемници. Стремоусов обобщи обстановката в областта, като каза, че украинските войски се опитвали да напреднат в Херсонска област по всички направления, но навсякъде се сблъсквали с отпора от руските сили и понасяли големи човешки загуби.

Смъртта на Стремоусов беше потвърдена от назначения от руските власти областен управител на Херсонска област Владимир Салдо, предаде ТАСС. Той каза, че му е трудно да говори за кончината му на Стремоусов, настъпила по време на пътно произшествие, в което попаднал автомобилът му. Салдо също така каза, че е трудно да се говори за трагедията на близките на загиналия, който е имал пет деца и е очаквал в скоро време раждането на шесто.

Управляващият анексирания от Русия през 2014 г. Крим Сергей Аксьонов заяви във връзка със смъртта на Стремоусов, че семейството му ще получи цялата необходима му подкрепа.

Междувременно стана известно, че е бил взривен основният мост на пътя за излизане от Херсон, съобщи Ройтерс. Снимки в интернет показаха липсваща част от моста на главната магистрала източно от град Херсон. Мостът напълно е срутен във водите на река Ингулец, която е приток на река Днепър.

Засега не става ясно как и от кого е бил разрушен мостът. Украинците, които са публикували снимките, спекулират, че пътното съоръжение е било взривено от руските войски при подготовката им за отстъпление. Олег Жданов, украински военен анализатор, обаче заяви пред Ройтерс, че е възможно мостът да е бил разрушен от украински саботьори, за да изолират руските сили от двете страни на реката.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: