Отидете към основна версия

7 766 116

Възстановиха движението по ключов мост

  • кримски мост-
  • ремонт-
  • открит

Кримският мост вече е отворен за преминаване на автомобили и автобуси

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Автомобилното движение по Кримския мост беше възобновено в събота след ремонтни и възстановителни дейности, съобщиха от пресслужбата на пътната администрация на Таман. „Днес в 14:30 московско време, час и половина по-рано от планираното, беше открито движението на автомобили и автобуси по Кримския мост, който преди това беше спрян поради ремонтни и възстановителни работи“, казаха от пресслужбата.

В сряда пресслужбата на Министерството на транспорта на Руската федерация съобщи, че движението на автомобили по Кримския мост ще бъде спряно на 12 ноември от 04:00 до 16:00 часа московско време поради ремонтни и възстановителни работи.

На 8 октомври сутринта на Кримския мост беше взривен камион, в резултат на което се запалиха цистерните на съседен товарен влак. Рухнаха два участъка от автомобилната част на моста, отиваща към полуострова. Във връзка с извънредното положение беше създадена правителствена комисия, оглавявана от вицепремиера на Руската федерация Марат Хуснулин. Възстановено е железопътното движение по Кримския мост, частично е възстановено и движението на автомобили и автобуси.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 54 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: