Отидете към основна версия

45 760 275

Руските служби предупредиха Путин, че Русия може да се разпадне

  • бесарабски фронт-
  • доклад-
  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • николай патрушев-
  • татарстан

Първата република, която ще се отдели от Русия, е Татарстан

Снимка: БГНЕС/ EPA

На президента на Русия Владимир Путин беше представен пореден аналитичен доклад чрез Съвета за сигурност на Руската федерация.

Докладът беше представен от секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев. Авторите на доклада, експерти от Съвета за сигурност, предупреждават за възможен неизбежен колапс на страната. Така че, според тях, първата, която ще се отдели от Русия, е Република Татарстан. Днес сред елитите на Татарстан има устойчиво мнение, че ръководството на Кремъл в Москва ще ги унищожи реално, като смаже и потъпче субектността им. Възможният призив на управляващите елити на Татарстан към населението на републиката да подкрепи суверенитета и да се отдели от Руската федерация ще бъде приет в по-голямата си част с ентусиазъм. Освен това експертите на Съвета за сигурност смятат, че значителна част от представителите на силовите структури на Татарстан ще се обявят в подкрепа на суверенитета и ще бъдат готови да въоръжат активната част от населението в полза на отделянето от Русия.

Заедно с Татарстан, Башкортостан и Чечня може да обявят отделянето си от Русия през следващата година. Според авторите на доклада чеченските подразделения, участващи в СВО, основно придобиват боен опит и изучават възможностите на руските военни да планират и водят бойни действия, за да използват знанията и опита си, ако е необходимо, вече в конфронтация с руските войски. Разбира се, експертите посочват възможността за колапс на Русия само в случай на дълбока политическа криза, но "черешката на тортата" на този доклад е прогнозата за предстояща политическа криза през втората половина на следващата година, при условие, че Путин остане на власт и транзитният процес не се осъществи и не стартира до март следващата година.

Многократно сме запознавали нашите читатели с резюметата на докладите до президента от експерти от Съвета за сигурност на Руската федерация, тези хора са високо професионалисти и рядко допускат грешки, в което можехме да се убедим многократно. Путин не е пожелал да обсъжда доклада с Патрушев и само се запозна със съдържанието. В близко бъдеще се готви нова масирана ракетна атака срещу Украйна и тази тема предизвиква много по-голям интерес у Путин, отколкото мрачното бъдеще, в което той уверено води страната. Тук президентът ще трябва да реши кога да започне да използва иранските балистични ракети, сърбят го ръцете и разпадът на държавата ще трябва да почака.

Източник: generallsvr

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 217 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания