Отидете към основна версия

2 063 63

The Guardian: Украйна планира да си върне Крим през 2023 г

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • крим

2023 г. ще бъде решаваща за Украйна

Снимка: Shutterstock

Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак обяви плановете на Киев да върне Крим през 2023 г. Това съобщава The Guardian.

Ермак прогнозира, че 2023 г. ще бъде решаваща за Украйна. „Ще направим всичко възможно да си върнем територията. Разбирам, че това ще бъде трудна и напрегната работа. Нашият велик, смел народ ще продължи да се бори. Сигурен съм, че следващата година наистина ще бъде година на победа “, казва ръководителят на кабинета на Зеленски.

На въпрос дали победата включва връщането на Крим, той отговори: „Абсолютно“. Администрацията на САЩ не подкрепи обещанието на украинския президент Володимир Зеленски да върне полуострова, мисия, която според повечето анализатори ще бъде трудна за украинската армия.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитват да проведат разузнавателна дейност, за да оценят състоянието на отбраната на Крим. Почти всеки ден от ноември въоръжените сили на Украйна в Одеска област извършват полети на търговски безпилотни летателни апарати в посока Крим и Севастопол.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: