Отидете към основна версия

3 302 162

Украйна се подготвя за евентуална атака на руски сухопътни сили от територията на Беларус

  • украйна-
  • беларус-
  • руски-
  • сили-
  • атака

В посока Киев

Източник: БГНЕС

Украинската армия се подготвя за евентуална нова атака на руски сухопътни сили от територията на Беларус в посока Киев, предаде ДПА.

Поради това украинските отбранителни позиции на север вече са в готовност и са подсилени, заяви генерал-лейтенант Олександър Павлюк, който отговаря за отбраната на Киев.

За да се предотврати бързото напредване на руски танкове, всички достъпни за тях места са допълнително минирани. Ако руските чати не успеят да преодолеят тези бариери, за украинската артилерия ще бъде по-лесно да разбие струпаните войски, обясни Павлюк, предаде БТА.

Още в началото на войната през февруари украинските сили отблъснаха руско настъпление към Киев. Колона от руски танкове и машини, която беше дълга десетки километри, беше унищожена в гъстите гори северно от украинската столица.

Киев се опасява от нова атака на руската армия, която от няколко седмици насам разполага по-силни единици по украинско-беларуската граница.

Според военни експерти руските части в Беларус все още не са достатъчно силни, за да преминат в настъпление. Въпреки това ситуацията налага в тази зона да има засилено присъствие на украински части, като някои от тях са отклонявани за целта и от различни точки на фронта.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: