Отидете към основна версия

3 567 65

Путин подписа указ, с който засекрети заплатите на приближените си

  • владимир путин-
  • бесарабски фронт-
  • заплати-
  • кремъл-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • москва

От публикуването на такива данни се освобождават военните и служителите на силовите структури

Снимка: БГНЕС/ EPA

След Държавната дума Кремъл и правителството решиха също да засекретят декларациите за доходите си.

Служителите в администрацията на президента и на правителството последваха примера на депутатите и сенаторите да спрат да публикуват декларациите за доходите си. Информацията за доходите ще бъде публикувана единствено „в обобщен вид“, пише „Ведомости“, позовавайки се на източници от Кремъл и Белия дом. Един от събеседниците в правителството отбеляза, че президентът на РФ Владимир Путин е подписал на 29 декември 2022 г. указ, който позволява на служителите да не публикуват информация за доходите и имуществото си.

В документа се казва по-специално, че от публикуването на такива данни се освобождават военните и служителите на силовите структури, участващи във войната в Украйна, както и чиновниците, командировани в окупираните и анексирани територии на Украйна. В последната точка на указа се казва, че се прекратява публикуването на декларациите в интернет, но не се уточнява дали това се отнася за всички служители или само за участващите във войната.

В крайна сметка в Кремъл решиха да публикуват декларациите „в обобщен вид“, както депутатите от Държавната дума и членовете на Съвета на федерацията. Държавната дума прие на второ четене на 24 януари съответните поправки в закона за статута на сенаторите и депутатите, а на 25 януари планира да утвърди закона на трето четене.

Източник: Санкции в РФ

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания