Отидете към основна версия

2 464 56

„Няма да позволим на Путин да унищожи европейския начин на живот“

  • sir-
  • украйна-
  • ес-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война

Ничий живот няма стойност в Русия - освен този на членовете на Кремъл

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съдбата на Европа никога не е зависела от политиците, а от всеки един от нас, всеки от нас има значение, всеки от нас може да повлияе на общата победа. Володимир Зеленски отправи тези думи пред Европейския парламент, събрал се на извънредна сесия, за да приеме неговата реч.

Президентът на Украйна беше в Брюксел за участие в срещата на върха на 27-те държавни и правителствени ръководители на ЕС. Приветстван от бурни овации, президентът изнесе впечатляваща реч, многократно прекъсвана от аплодисментите на евродепутатите, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„Руснаците освен украинския искат да унищожат европейския модел, модела на живот на останалите двадесет и седем държави от Съюза. Но ние няма да го позволим", каза Зеленски. Според Зеленски „тази тотална война не е само за завладяване на територии, но е заплаха, характеризираща се с диктатор с огромни запаси от съветски оръжия и оръжия на други режими, като иранския“.

Украинският президент заяви, че „за да може да води тази война, година след година Кремъл се опитва да унищожи нашите европейски ценности, ценността на човешкия живот. Ничий живот няма стойност в Русия, освен този на членовете на Кремъл: 140 милиона руски граждани са само тела за режима на Путин“.

Зеленски припомни, че „шест дни след началото на инвазията Европейският парламент гласува резолюция не само в подкрепа на нашата борба, но и за нашия статут на кандидат за ЕС. Това ни мотивира да бъдем още по-силни и по-решителни да се съпротивляваме“.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: