Отидете към основна версия

10 566 103

Издънка! "Екзекутиран" наемник от група "Вагнер" се появи невредим в ново видео

  • вагнер-
  • украйна-
  • русия-
  • евгений пригожин

"Вагнер", която се саморекламира като водеща бойна сила на Русия, твърди, че е основната военна част, участваща в боевете за град Бахмут в украинската Донецка област, припомня Ройтерс

Снимка: DW

Руски наемник, появил се тази седмица във видеоклип, в който уж го екзекутират за дезертиране от частната военна компания "Вагнер", се появи в разпространено днес ново видео, невредим, заедно с шефа на "Вагнер", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руският военен кореспондент Александър Коц публикува в канала си в "Телеграм" клип на боеца, който се идентифицира като Дмитрий Якушченко и отговаря на въпроси на журналисти за времето, което е прекарал в плен в Украйна.

"Вагнер", която се саморекламира като водеща бойна сила на Русия, твърди, че е основната военна част, участваща в боевете за град Бахмут в украинската Донецка област, припомня Ройтерс.

В новото видео основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин казва, че Якушченко е бил пленен, след като се загубил близо до фронтовата линия. Впоследствие той бил освободен при размяна на пленници и донесъл ценна информация за вражеските операции.

Пригожин приканва журналистите да питат Якушченко "дали е бил убит с ковашки чук".

Видеозапис, публикуван в понеделник в свързания с група "Вагнер" канал "Сива зона" в "Телеграм", показа мъж, който замахва с ковашки чук към главата на Якушченко, след което той се свлича, въпреки че в ключовия момент картината е замъглена.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: