Отидете към основна версия

4 514 20

Вучич: Още една страна е оттеглила признаването на суверенитета на Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич

Ние разполагаме с още една нота за оттегляне на признаването, но в съгласие с тази страна ще чакаме до 23-24 февруари да я обявим, каза държавният глава

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Още една страна е оттеглила признаването на независимостта на Косово от Сърбия, каза сръбският президент Александър Вучич пред журналисти в Германия, където участва в 59-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността, предаде Б92, пише БТА.

„Ние разполагаме с още една нота за оттегляне на признаването, но в съгласие с тази страна ще чакаме до 23-24 февруари (да я обявим)“, каза той.

Вучич съобщи, че вчера е провел редица двустранни срещи, сред които с външния министър на Великобритания Джеймс Клевърли, с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и с върховния представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел. Основни теми на разговорите са били диалогът между Белград и Прищина и двустранните отношения.

„Важното е, че според мен ние срещнахме уважение от представителите на САЩ, Германия, Франция, Великобритания и Гърция“, каза Вучич в коментар за срещите си в Мюнхен.

Той отново се спря и на въпроса за Съюза на сръбските общини в Северно Косово и подчерта, че той е бил договорен преди около десет години. „Трябва да изпълниш това, което си подписал, и после можем да продължим да говорим“, заяви Вучич.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: