Отидете към основна версия

4 589 64

Отново въздушна тревогa в цяла Украйна

  • украйна-
  • тревога-
  • дрон-
  • атака-
  • русия

Русия нанася удари с ирански дронове и крилати ракети

Източник: БГНЕС

Отново въздушна тревога е обявена в цяла Украйна, съобщи УНИАН.

Русия нанася удари с ирански дронове и крилати ракети. Взривове са регистрирани в Одеса и Харков. Местните власти уточниха, че цел на нападенията отново са били обекти на енергийната инфраструктура.

Ръководителят на Одеската областна военна администрация Максим Марченко съобщава, че "има ракетни попадения в енергийната инфраструктура на региона, а също и щети по жилищни сгради". По думите му няма пострадали. В региона са въведени ограничения в електроснабдяването.

Кметът на Харков Игор Терехов също писа, че "енергийната инфраструктура е атакувана" и че "в няколко района на Харков има проблеми с осветлението".

Непосредствено след публикуването на тази публикация ръководителят на Харковска област Олег Синехубов предостави допълнителни подробности: 15 удара са засегнали критична инфраструктура, има и удар по частна жилищна сграда в областта.

В Сумска област са чути и звуци, характерни за иранските безпилотни самолети Shahed 136, съобщават украинските медии.

Губернаторът на южната Одеска област Максим Марченко също съобщи за удари в Одеса, като заяви, че са засегнати енергийни съоръжения и жилищни сгради.

За експлозии се съобщава и в градовете Днепър, Луцк и Ровно.

Освен това доброволческата служба за наблюдение на военната дейност съобщи, че 10 руски бомбардировача Ту-95 се намират във въздуха близо до Каспийско море, откъдето често изстрелват крилати ракети по Украйна, цитира news.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: