Отидете към основна версия

4 117 67

Тръмп събра рекордна сума за ден

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • обвинение-
  • дарение-
  • пари

Стойността й е 4 милион долара

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент Доналд Тръмп събра повече от 4 млн. USD за 24 часа, след като станаха известни обвиненията, според организаторите на кампанията му. Няколко часа след като се разбра за обвиненията срещу политика, организаторите на неговата президентска кампания изпратиха имейли до негови поддръжници с молба за дарения, за да спрат това, което самият Тръмп нарече "лов на вещици".

По-рано беше съобщено, че голямо жури в Ню Йорк гласува за повдигането на обвинение срещу политика. Според източници на CNN, прокуратурата в Манхатън обвинява бившия президент на САЩ в над 30 други души в бизнес измами.

Официално обвиненията ще бъдат обявени едва когато Тръмп се яви в съда, но се предполага, че става въпрос за порноактриса Сторми Даниелс. Твърди се, че тя е получила голяма сума, за да мълчи за предполагаемата афера с бившия президент.

Пристигането на Тръмп в съда се очаква на 4 април. Както каза по-рано адвокатът на политика Джо Такопина, по време на гласуването бившият президент на САЩ възнамерява да обяви невинността си.

По-рано политикът отрече както връзката с Даниелс, така и всякакви незаконни действия от негова страна. Тръмп също каза, че преследването е чисто политическо и е свързано с намерението му да се кандидатира за президент през 2024 г. Коментирайки обвиненията срещу него от окръжната прокуратура в Манхатън, Тръмп каза, че не може да разчита на справедлив процес в Ню Йорк.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.

Свързани новини