Отидете към основна версия

2 070 19

Отцепват движението по улици, заради Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • обвинения-
  • съд-
  • мерки за сигурност

Очаква се да бъдат повдигнати обвинения срещу бившия американски президент

Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 4 април властите в Ню Йорк ще блокират движението по улиците на града в близост до сградата на съда, където се очаква да бъдат повдигнати обвинения срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свой източник.

Според него улиците, прилежащи към сградата на Върховния съд на окръг Ню Йорк в долната част на квартал Манхатън, ще бъдат напълно блокирани. Временно ще бъде ограничено движението по няколко други улици. Също така властите ще забранят паркирането на автомобили в близост до съда.

По-рано CNN съобщи, че полицията в Ню Йорк е била поставена в състояние на повишена готовност след решението на голямото жури да обвини Тръмп. Служителите на реда водят преговори със Службата на маршалите на САЩ (осигурява предаването на обвиняемия в съда) и Тайните служби на САЩ (ангажирани с осигуряването на защита на настоящи и бивши висши държавни служители) относно подробностите за предаването на Тръмп в съда. Явяването на Тръмп в съда на 4 април е насрочено за 14:15 ч. местно време, съобщава CNN.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп събра рекордна сума за ден

    Бившият президент Доналд Тръмп събра повече от 4 млн. USD за 24 часа, след като станаха известни обвиненията, според организаторите на кампанията му. ...
    01.04.2023
    4 117
    67