Отидете към основна версия

6 222 130

Русия твърди, че почти е превзела Бахмут

  • бахмут-
  • война-
  • русия-
  • украйна

Киев заяви, че руските войски са постигнали някои успехи в ожесточените сражения

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия твърди, че е поела контрол над още райони в украинския град Бахмут, където от месеци се водят ожесточени боеве.

Министерството на отбраната на Русия заяви, че руските войски са поели контрол над още три района на западен Бахмут. Градът в Донецка област в Източна Украйна е в центъра на някои от най-ожесточените битки между руски и украински войски от началото на войната.

Русия не се отказва от превземането на Бахмут - разглеждан като стратегически ключова позиция в плана на Кремъл за окупация на Донбас. Украйна обаче казва, че въпреки че руските войски са постигнали известен напредък, ситуацията остава под контрола на Киев.

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че руските щурмови части водят боеве в Западен Бахмут, последната част от обсадения украински град, все още намираща се под контрола на силите на Киев. Киев заяви, че руските войски са постигнали някои успехи в ожесточените сражения за Бахмут, но добави, че украинските сили владеят положението.

Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че Киев активно подготвя нови части, които предстои да се появят на фронта. Зеленски и други официални представители отдавна обещават Украйна да започне настъпление.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: