Отидете към основна версия

8 763 102

Киев посочи най-добрия посредник, който би помогнал на Украйна в преговорите с Русия

  • война-
  • олексий данилов-
  • русия-
  • оръжия-
  • мир-
  • украйна

Оръжията са най-добрият посредник и единственият разбираем аргумент за комуникация за Руската федерация

Снимка: БГНЕС/ EPA

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов отхвърли възможността за мирно уреждане на войната. Той нарече оръжията най-добрият посредник в преговорите на Украйна с Руската федерация.

Според него това ще е единственият аргумент, който е разбираем за агресора, който все още се стреми да унищожи украинската държава. Това мнение изрази политикът в своя Фейсбук.

„Когато целта на руския агресор остава непроменена – унищожаването на Украйна, инициативите за мирно уреждане, които се чуват напоследък, не са нищо друго освен проруско миротворчество“, каза Данилов. Той подчерта, че украинците не трябва да бъдат постоянно „седнали на масата за преговори“, а вместо това да дават на войниците достатъчно оръжия.

„Оръжията са най-добрият посредник и единственият разбираем аргумент за комуникация за Руската федерация“, обясни секретарят на Съвета за национална сигурност.

По-рано бившият външен министър Павло Климкин заяви, че в бъдеще преговорите с Руската федерация са възможни, но не непременно мирни. Той нарече основно условие за това те да се провеждат изключително от позиция на силата. Володимир Зеленски ясно подчерта, че преговори с руските нашественици може да има само когато всички украински земи бъдат деокупирани, включително Крим.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 89 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: