Отидете към основна версия

117 959 487

Руснаците направиха нещо безумно в Украйна, което не се е случвало във военната история

  • война-
  • запорожка област-
  • окоп-
  • украйна-
  • русия-
  • руснаци-
  • александър мусиенко

Руснаците са изградили 70-километров окоп, за който нямат достатъчно хора

Снимка: БГНЕС/ EPA

В момента дори руските войници на фронта не знаят, че въоръжените сили на Украйна са на път да започнат контранастъпление. И затова руските окупатори прибягват до нелогични отбранителни мерки.

Както каза военният експерт Александър Мусиенко, в едно от направленията руснаците са изкопали окоп с дължина 70 километра, предаде агенция УНИАН.

„Те (руснаците) изкопаха един окоп с дължина 70 км, който не могат да бранят. Това е феноменално! Никога не се е случвало в историята на войните“, каза той иронично и уточни, че става въпрос за Запорожското направление. Мусиенко не разбира защо руснаците са изкопали този мегаров, защото не е ясно как ще го бранят.

По-рано Центърът за журналистически разследвания заяви, че нашествениците са изкопали мегаров с обща дължина над 70 километра във временно окупираните територии на Запорожка област. „Дължината на тази отбранителна линия от 70 км е приблизително равна на разстоянието, например, от Херсон до Николаев или от Виена до Братислава“, посочиха анализаторите. Според експерти няма ефект да се копае такъв окоп, ако няма кой да го защитава.

Руските нашественици търпят огромни загуби в човешка сила и военна техника на украинска земя. В Русия тече постоянна мобилизация, която е тайна и се осъществява в по-слабо населените райони на федерацията, за да не се предизвика масово недоволство сред населението. Режимът на Путин крие реалните загуби, които дава във войната срещу Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 421 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: