Отидете към основна версия

10 091 186

Русия обяви, че Залужни е изчезнал. Украйна отрече

  • война-
  • валерий залужни-
  • анна маляр-
  • украйна-
  • русия-
  • дезинформация

Русия води информационна кампания, за да съкруши морала на украинските войници

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на отбраната на Украйна отрече руската информация за предполагаемото изчезване на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, предаде агенция УНИАН.

Генералът е на мястото си и си върши работата. Това каза заместник-министърът на отбраната в Киев Анна Маляр. "Руснаците пуснаха информационна вълна за предполагаемото изчезване на нашия главнокомандващ Валерий Фьодорович Залужни. Главнокомандващият е на мястото си. Той си върши работата. Ние сега говорихме", подчерта тя.

Според заместник-министъра това е типична информационна кампания на нашествениците, която има за цел да деморализира украинската армия. "Тя е много кратка като ефект и продължителност - от няколко часа до едно денонощие. Защото информацията е лесна за проверка", обясни тя. Руснаците разпространяват тази дезинформация точно сега заради пика на напрежението в Бахмут, когато дори няколко деморализирани украински войници ще облекчат ситуацията за окупаторите. Поради това според нея и руснаците постоянно обявяват, че са „превзели“ Бахмут.

През последните няколко дни руските нашественици многократно разпространяваха фалшиви новини за ситуацията в Бахмут и за предполагаемата смърт на украински командири. Както по-рано съобщи Маляр, става дума по-специално за командващия силите за отбрана Игор Танцюра, командващия Сухопътните войски Олександър Сирски и за главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: