Отидете към основна версия

1 062 28

Лукашенко: Днес Руската федерация решително защитава националните си интереси

  • лукашенко-
  • русия-
  • национални-
  • интереси-
  • руска федерация

Президентът на Беларус изпрати поздравления на руския си колега, Владимир Путин, по повод Деня на Русия

Източник: БГНЕС

Александър Лукашенко, президентът на Беларус, изпрати поздравления на руския си колега, Владимир Путин, по повод Деня на Русия, изразявайки увереността си, че връзките между Минск и Москва, основани на братството, ще продължат да се разширяват и укрепват. Това съобщи пресслужбата на Лукашенко.

Президентът Лукашенко заяви: "Вярвам, че отношенията между Беларус и Русия, здраво основани на вековни връзки на приятелство и братство, ще продължат да се разрастват и затвърждават чрез нашите съвместни усилия."

Той похвали руския празник като символ на националното единство и гордост за всички руснаци, вярващи в по-доброто бъдеще на своята велика страна, която притежава богата история и уникално културно наследство.

"Днес Руската федерация решително защитава националните си интереси, създава условия за суверенно развитие и последователно укрепва своите позиции на международната сцена," подчерта Лукашенко.

Президентът Лукашенко пожела на Путин много здраве и успешна реализация на всички планове и начинания, а на руския народ - мир и съгласие.

Той изпрати поздравителни послания също до Михаил Мишустин, председателя на правителството на Русия и председател на Съвета на министрите на съюзната държава, Валентина Матвиенко, председателя на Съвета на федерацията, и Вячеслав Володин, председателя на Държавната дума и председател на Парламентарната асамблея на Съюза на Беларус и Русия, цитира novini.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: