Отидете към основна версия

8 750 194

Украйна обяви, че е постигнала тактически успехи на фронта. Русия и Великобритания отричат

  • украйна-
  • русия-
  • ханна маляр-
  • контраофанзива-
  • великобритания-
  • война

Според Киев украинските войски напредват с 2 километра във всяка посока на фронта

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна казва, че постига "тактически успехи" на юг - но Обединеното кралство и Русия казват друго, предаде Sky News.

Украйна постига "тактически успехи" на юг, като войските напредват до 2 км във всяка посока, твърдят официални лица в Киев. Заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр заяви в Телеграм, че украинските сили са „ангажирани в активни движения за напредък в няколко посоки едновременно“.

"Те постепенно се придвижват напред. В момента напредването е до 2 километра във всяка посока", каза тя. Министерството на отбраната на Обединеното кралство обаче предполага, че Русия е спечелила въздушно предимство на юг, след като е прехвърлила там военни хеликоптери.

Москва също така отрича напредъка на Украйна и вместо това заяви, че е нанесла тежки загуби на силите на Киев през предходните 24 часа.

Министерството на отбраната на Русия заяви вчера, че неговите сили са отблъснали многобройни атаки на украинската армия на различни места по фронтовата линия през последните 24 часа, като са нанесли тежки загуби на силите на Киев. Москва заяви, че Русия е използвала сухопътни войски, въздушни удари и артилерийски огън, за да отблъсне украинските войски, и че през последните 24 часа на различни места са били убити около 500 украински войници и са унищожени пет танка.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: