Отидете към основна версия

2 517 97

Сунак обсъди със Зеленски украинското контранастъпление

  • зеленски-
  • сунак-
  • контранастъпление-
  • украйна-
  • русия-
  • разговор

Според британския премиер Украйна показва "добър напредък"

Източник: БГНЕС

Според британския премиер, Риши Сунак, контранастъплението на Украйна срещу Русия показва "добър напредък". Това заяви Сунак по време на телефонен разговор с украинския президент, Володимир Зеленски, цитиран от агенциите DPA и Reuters.

Двамата лидери обсъдиха настоящата ситуация, при която украинските военни се опитват да превземат територията, окупирана от руските сили под ръководството на президента Путин.

Сунак увери Зеленски, че Великобритания напълно подкрепя Украйна и подчерта, че "малките стъпки напред ще доведат до успех", подчертавайки успехите на украинските сили в контраатаката.

Очаква се Сунак и Зеленски да изнесат речи на конференция в Лондон по-късно тази седмица, посветена на възстановяването на Украйна. Според информация от "Даунинг Стрийт", двамата лидери се съгласиха, че това е "уникална възможност да се подчертае силната подкрепа както от публичния, така и от частния сектор към Украйна, както и да се представят трансформацията и непрекъснатите реформи в страната".

Войната в Украйна ще бъде важна тема и на срещата на върха на НАТО в Литва през юли, като Сунак посочи, че алиансът "ще покаже силната си подкрепа". Зеленски поиска "конкретни перспективи за членство" на Украйна, които да бъдат предоставени от лидерите на НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: