Отидете към основна версия

1 520 28

Иран предупреди гражданите си да не пътуват до Франция

  • франция-
  • иран-
  • граждани-
  • призив-
  • пътуване

Иранското външно министерство също така призова френските власти да сложат край на въоръжените сблъсъци

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на външните работи на Иран призова своите граждани да се въздържат от пътуване до Франция, ако е възможно на фона на размириците, които избухнаха там.

„Поради нестабилната и непредвидима ситуация във Франция, молим нашите сънародници, живеещи в тази страна, да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо, и да избягват райони, където се водят сблъсъци. Също така препоръчваме на гражданите на Ислямската република да се въздържат от пътуване до Франция в настоящата ситуация.“ Това изявление направи официалният представител на външното министерство на Ислямската република Насер Канани Чафи.

Говорителят на иранското външно министерство също така призова френските власти да сложат край на въоръжените сблъсъци и "да спазват принципите на зачитане на човешкото достойнство, свободата на изразяване и правото на гражданите на мирен протест".

Според Agence France-Presse, позовавайки се на вътрешното министерство на страната, по време на безредиците, избухнали в неделя вечерта, френската полиция е задържала 719 участници.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини