Отидете към основна версия

2 962 38

Съседите не възнамеряват да се присъединяват към антируските санкции

  • сърбия-
  • русия-
  • украйна-
  • политика-
  • алексадър вучич

Вучич: Сърбия води самостоятелна политика

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че страната му е независима в избора на своята политика и не възнамерява да се присъедини към антируските санкции, противно на желанията на другите.

"Сърбия няма да налага санкции на Русия, докато може да издържи. Досега издържахме година и половина", каза сръбският лидер по TV Prva, уточнявайки, че някои политици редовно посещават западни посолства, отивайки там да критикуват действията на властите.

„Гордея се, че имаме собствена политика, независима държава и вземаме решения в интерес на Република Сърбия“, завърши държавният глава.

По-рано Вучич подчерта, че се гордее, че републиката се придържа към независима и независима политика и е единствената в Европа, която не е наложила санкции срещу Русия.

След началото на специалната военна операция президентът на Сърбия в обръщение към нацията след заседание на Съвета за сигурност заяви, че страната му подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да налага санкции срещу Руската федерация. Той заяви, че републиката временно спира ученията на армията и полицията с всички чуждестранни партньори.

Вучич отбеляза, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави и съжалява за случващото се в източната част на Европа. Той каза още, че Белград е готов да окаже хуманитарна помощ на Киев.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 104 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: