Отидете към основна версия

4 437 85

Блинкен: Рано е да се съди за успеха на контранастъплението на Украйна

  • антъни блинкен-
  • сащ-
  • украйна-
  • контраофанзива

От самото начало заявяваме, че ще бъде трудно, заяви държавният секрета на САЩ

Снимка: ЕПА

"Все още е рано да се съди за успеха на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Въпреки това, когато украинските военни се разположат, това ще доведе до промени на фронта". Това е заявил държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен на форума за сигурност в Аспен, предава РБК-Украйна.

"От самото начало заявяваме, че ще бъде трудно. Сигурно сте чували и много хора съобщаваха, че руснаците са подготвили сериозни и укрепени отбранителни линии. Украинците ги пробиват", е заявил той.

Според Блинкен украинците "вече имат всичко за успех“, защото "се борят за своята земя, за своята страна, за своето бъдеще, за своята свобода“.

"И когато те се разположат и започнат да действат, всички сили, които са обучени през последните месеци, оборудването, което ние и около 50 държави сме им предоставили, мисля, че всичко това ще има значително въздействие и ще доведе до промени“, смята държавният секретар на САЩ.

РБК-Украйна припомня, че въоръжените сили на Украйна водят активни настъпателни действия в района на Бахмут, Мелитопол и Бердян.

В същото време Съветът за национална сигурност на Съединените щати отбеляза, че руските сили са издигали няколко линии на отбрана на територия на Украйна в продължение на много месеци. Поради това се забавя настъплението на украинските войски.

Министерството на отбраната на Украйна заявява, че контранастъплението от гледна точка на ефективност върви по план.

Източник: ФОКУС

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 44 гласа.

Свързани новини