Отидете към основна версия

4 547 51

САЩ са в "много глупава и опасна позиция"

  • сащ-
  • русия-
  • ядрено оръжие-
  • доналд тръмп

Тръмп е против конфликт с Москва, заради големия запас от ядрени оръжия на Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е необходимо да се подобрят отношенията с Русия заради големите ѝ запаси от ядрени оръжия.

На републикански митинг в Пенсилвания Тръмп каза, че медиите, които публикуват „фалшиви новини, мразят“, когато той казва, че познава добре руския президент Владимир Путин. „Те мразят факта, че се разбирах с него. Руската федерация имат повече ядрени оръжия от нас. Горе-долу същото, но малко повече. Можете ли да си представите това? Никой никога не говори за това“, каза 45-ият президент на САЩ. Видео от речта му беше публикувано в YouTube канала на Forbes Breaking News.

Тръмп подчерта, че САЩ са в "много глупава и опасна позиция" заради конфликта в Украйна. В същото време той изрази увереност, че американската администрация греши, като отделя "в пъти повече от Европа" за подкрепа на Киев - 200 милиарда долара срещу 25 милиарда долара.

По-рано Тръмп каза, че ако беше останал на президентския пост в САЩ, би могъл да избегне проблеми както във вътрешната, така и във външната политика на САЩ.

През ноември 2024 г. ще се проведат президентските избори в САЩ. Тръмп обяви влизането си в президентската надпревара през ноември 2022 г.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 60 гласа.

Свързани новини

  • Челси с първи трофей при Почетино

    Челси победи с 2:0 Фулъм в последния мач от Летните серии на Премиър лийг в САЩ. Тиаго Силва и Кристофър Нкунку отбелязаха головете за “сините&r ...
    31.07.2023
    1 236
    1