Last news in Fakti

31 Юли, 2023 08:30 1 216 1

Челси с първи трофей при Почетино

  • тиаго силва-
  • кристофър нкунку-
  • сащ-
  • челси-
  • фулъм

Тиаго Силва и Кристофър Нкунку отбелязаха головете за “сините” от Лондон, които завършиха на върха в класирането

Челси с първи трофей при Почетино - 1
Снимка: БГНЕС

Челси победи с 2:0 Фулъм в последния мач от Летните серии на Премиър лийг в САЩ. Тиаго Силва и Кристофър Нкунку отбелязаха головете за “сините” от Лондон, които завършиха на върха в класирането и спечелиха първи трофей под ръководството на новия си мениджър Маурисио Почетино.

В предишните си двубои от надпреварата Челси надви Брайтън с 4:3 и направи 1:1 с Нюкасъл. Фулъм пък се справи с Брентфорд (3:2), но отстъпи на Астън Вила (0:2). Това означаваше, че победителят в мача днес щеше вдигне отличието, а при равенство шампион щеше да е Астън Вила.

Срещата на "ФедЕкс Фийлд" във Вашингтон събра над 60 000 фенове по трибуните, а монетата за жребия преди първия съдийски сигнал беше хвърлена от баскетболната звезда Кевин Дюрант. Малко по-рано той позира с екип на Челси със своето име до защитника на "сините" Бен Чилуел.

В началните минути мачът вървеше мудно и без никакви голови положения. Челси задържаше по-продължително топката, а "котиджърс" се надяваха да наранят съперника с контраатаки. В 38-ата минута ветеранът Тиаго Силва се извиси след центриране от корнер и откри резултата. Малко след попадението Рахийм Стърлинг комбинира с Чилуел, но неговият удар беше отразен от Бернд Лено.

Челси вдигна оборотите в края на полувремето и Енцо Фернандес пропусна от отлична позиция след хубаво подаване на Нкунку. В 41-ата минута Лено парира изстрел на Карни Чуквуемека, но при добавката Нкунку не сгреши. Това беше трето попадение за бившия нападател на РБ Лайпциг от старта на подготовката.

На почивката Почетино направи 9 смени и от полевите футболисти на терена остана само Стърлинг. Фулъм опита да действа по-изобретателно в предни позиции, но така и не намираше начин да застраши вратата на Лукас Бергстрьом, който зае мястото на Гейбриъл Слонина. Харисън Рийд и новото попълнение Раул Хименес можеха да върнат интригата, а в последните минути Николас Джаксън пропусна да направи успеха на Челси класически.

Преди старта на сезона в Премиър лийг тимът от "Стамфорд Бридж" има да изиграе още една контрола - срещу Борусия (Дортмунд) на 3 август в Чикаго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стенли1

    1 1 Отговор
    На кой му пука за този трофей.