Отидете към основна версия

1 145 25

Германия засилва сътрудничеството си с Австралия и Нова Зеландия

  • бербок-
  • австралия-
  • нова зеландия-
  • сътрудничество-
  • китай

Поради увеличаващата се активност на китайското правителство

Източник: БГНЕС

Външният министър на Германия, Аналена Бербок, се стреми да засили сътрудничеството с Австралия и Нова Зеландия поради увеличаващата се активност на китайското правителство, съобщи ДПА.

Бербок заяви, че въпреки географското разположение на двете страни, техните общи ценности и възгледи ги свързват тясно. Тя цели да засили връзките с партньорите в региона.

Тя подчерта, че въпреки големите разстояния между държавите, те могат да се разчитат една на друга като близки съседи, да се подкрепят като стратегически партньори и да обменят знания и опит.

Бербок се ангажира с редица инициативи, включително помощ за Украйна, справяне с нарастващата китайска заплаха, сътрудничество в областта на киберсигурността и развитие на търговските взаимоотношения.

Тя е планирала да присъства на церемония по връщане на културни артефакти на австралийските аборигени, които са част от коренното население на страната.

В рамките на визитата си, Бербок също така ще се срещне с министъра на външните работи на Австралия и ще проведе разговори с представители на други страни в региона, включително във Фиджи, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: