Отидете към основна версия

2 398 53

Джо Байдън: Последствията от войната в Украйна далеч надхвърлят границите на Европа

  • байдън-
  • войната в украйна

Коментарът му идва след тристранна среща с японския премиер Фумио Кишида и президента на Южна Корея Юн Сеок Йол в петък, 18 август, в резиденцията на президента в Кемп Дейвид

Последствията от войната в Украйна „далеч надхвърлят границите на Европа“. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън. Коментарът му идва след тристранна среща с японския премиер Фумио Кишида и президента на Южна Корея Юн Сеок Йол в петък, 18 август, в резиденцията на президента в Кемп Дейвид, Мериленд.

„Русия вече загуби. Тя не може да постигне първоначалната си цел, която заяви. Това е невъзможно... Ръководството на Япония даде да се разбере от първия ден, че последиците от войната далеч надхвърлят Европа“, каза Байдън, говорейки за реакцията на Токио на пълномащабната руска инвазия.

Случващото се в Украйна е "не само европейски проблем, не е имало такива нашествия от Втората световна война", припомни ръководителят на Белия дом. Япония също „показа силно лидерство в рамките на Г-7 и направи значителен принос за финансова и хуманитарна помощ за Украйна, както и за несмъртоносно военно оборудване“, каза американският лидер.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.

Свързани новини