Отидете към основна версия

4 228 59

Белият дом: Украйна постигна забележим напредък на фронта

  • джон кърби-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • запорожие

Джон Кърби също каза, че не може да потвърди съобщенията в петък, че руските междуконтинентални балистични ракети Сармат, са поставени на бойно дежурство

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ виждат забележим напредък от страна на украинските сили в южната част на Запорожие през последните 72 часа, каза Белият дом в петък, добавяйки отделно, че не може да потвърди съобщенията, че руските ракети са поставени на бойно дежурство, съобщава "Ройтерс".

"Забелязахме през последните 72 часа или повече известен напредък на украинските въоръжени сили... в тази южна линия на настъпление, излизаща от района на Запорожие и те постигнаха известен успех срещу тази втора линия на руската отбрана", коментира координаторът за стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Говорейки пред репортери по време на конферентен разговор, Кърби каза, че от Украйна зависи как да се възползва от своя успех.

"Това не означава, че те не съобразяват, че все още им предстоят тежки битки, докато се опитват да пробият по-на юг", или че Русия може да предприеме противодействие, добави той.

Кърби също каза, че не може да потвърди съобщенията в петък, че руските междуконтинентални балистични ракети Сармат, способни за ядрени ракети, са поставени на бойно дежурство.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 46 гласа.

Свързани новини