Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Септември, 2023 16:16 1 718 131

ISW: Руснаците са разделени в оценката си за "Вагнер"

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • евгений пригожин

Липсата на оперативни резерви ще принуди руското командване да извърши по-нататъшно странично предислоциране и да вземе трудни решения за това кои сектори от фронта да бъдат приоритетни

ISW: Руснаците са разделени в оценката си за "Вагнер" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на украинското Главно военно разузнаване (ГУР) Кирило Буданов съобщи, че руската армия е разположила елементи от новосъздадена "резервна армия" (25-а ГВА), за да даде възможност на частите, които в момента са на фронтовата линия в Луганска област да се преразположат странично, за да се защитават срещу украинската контраофанзива в южна Украйна. Буданов заяви на 31 август, че руските военни са разположили елементи от новосформираната 25-а общовойскова армия (според сведенията, формирана в рамките на Източния военен окръг), за да заменят елементи от 41-ва общовойскова армия (Централен военен окръг) в посока Купянск, и че тези елементи на 41-ва общовойскова армия (CAA) започнаха "бавно" предислоциране в неуточнена зона в Южна Украйна.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за хода на бойните действия в Украйна.

Още новини от Украйна

Подразделения на 35-а отделна гвардейска мотострелкова бригада на 41-ва ОМС и 90-та танкова дивизия участваха в неуспешната руска настъпателна операция през зимата на 2023 г. в Луганска област и продължават ограничена настъпателна дейност по линията Сватово-Креминна до момента.

Тези части вероятно са деградирали и са действали без ротации на ниво бригада и полк, както много руски части на първа линия в целия театър. ISW по-рано оцени, че липсата на оперативни резерви ще принуди руското командване да извърши по-нататъшно странично предислоциране и да вземе трудни решения за това кои сектори от фронта да бъдат приоритетни.

Изглежда, че руското военно командване е разположило елементи от новосформираната и вероятно нискокачествена или недостатъчна 25-а CAA в Луганска област, за да освободи относително по-ефективните елементи на 41-ва CAA за Южна Украйна. Буданов добави, че подразделения на 25-а ГВА вече участват във военните действия в Луганска област.

Малко вероятно е 25-та общовойска армия да бъде бойно ефективна в мащаб, като се има предвид нейното прибързано разгръщане, преди предварително съобщената дата за планирано разполагане през декември 2023 г. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че руското Министерство на отбраната (МО) е сформирало "резервна армия " в края на юни, вероятно имайки предвид 25-а ГВА, която започна да набира персонал от руския Далечен изток в средата на май.

Съобщава се, че 25-та CAA ще се състои от 30 000 военнослужещи по договор в две мотострелкови дивизии, както и неуточнен брой танкови и артилерийски батальони, въпреки че не е ясно какви елементи всъщност са формирани до момента.

Буданов заяви, че руските сили са сформирали 25-а САА като "стратегически" резерв и не са възнамерявали формированието да бъде боеготово преди октомври или ноември 2023 г.

Руски администратор в Далнегорск, Приморски край, публикува обява за набиране на персонал за 25-та CAA на 5 юни, в която се твърди, че 25-а CAA ще обучава персонал от 1 септември до 1 декември и след това ще бъде разположена или в Запорожие, или в Херсонска област - ISW не е наблюдавала независимо докладване от датата октомври или ноември, цитирана от Буданов, но няма причина да поставя под въпрос това твърдение.

Украинският заместник-началник на Главното оперативно управление Олексий Громов заяви на 5 юли, че 25-та ГСА няма да бъде боеспособна поне до 2024 г.

Буданов отбеляза, че пристигналите в Луганска област части на 25-а ГВА нямат личен състав и нямат обучение, което не е изненадващо поради ускореното им разгръщане.

ISW все още не може независимо да провери дали елементи от 25-а CAA действат в Луганска област, а мащабът на ангажимента на 25-а CAA не е ясен от коментарите на Буданов. Текущият размер и способностите на елементите на 25-а CAA, разположени в Украйна пет месеца преждевременно, не са ясни. Вероятно формированието е или със сериозен недостиг на персонал и не е близко до хартиения състав на две дивизии, или е зле обучено, подобно на първоначалните руски мобилизирани части през есента на 2022 г., или и двете.

Руското командване вероятно разглежда разполагането на боеспособно неефективно формирование в Луганска област като приемлив риск предвид относително по-слабия темп на операции по голяма част от фронтовата линия в Луганска област. Неотдавнашното странично предислоциране на части от 76-та гвардейска десантно-щурмова дивизия от района на Кремина в Луганска област в района на Роботине в западната Запорожка област в края на август допълнително предполага, че руското военно командване вероятно смята този участък от фронта за относително безопасен.

Украинските сили провеждат ограничени наземни атаки в Луганска област в сравнение с други райони на фронта.

Допълнителното руско странично предислоциране и незабавното ангажиране на предвидените оперативни резерви предполагат, че краткосрочните нужди от подсилване възпрепятстват планираните дългосрочни усилия за възстановяване. Предислоцирането на елементи от 41-ва CAA в Южна Украйна е третото голямо руско странично предислоциране от началото на украинската контранастъпление през юни и второто през последните седмици.

Руските формирования на ниво дивизия (а в някои райони и по-ниско), отбраняващи се в Южна Украйна, са правили това без ротация от началото на украинската контраофанзива и тези сили са положили значителни материали, жива сила и усилия, за да задържат украинския напредък.

Второто странично разполагане в рамките на няколко седмици предполага нарастваща загриженост на Русия относно стабилността на руската отбрана в светлината на украинския напредък около Роботине. Създаването на 25-а CAA вероятно е част от дългосрочната цел на Шойгу, обявена по-рано през януари 2023 г., за формиране на няколко нови големи формирования на сухопътните сили, а разполагането на елементи от 25-а CAA, за да се избегне създаването на пропуски в руската отбрана, предполага, че непосредствената заплаха от украински пробив е достатъчно сериозна, за да измести тези усилия.

Командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски продължава да подчертава въздействието на липсата на руски контрабатарейни способности върху руския морал в граничната зона на Донецка и Запорожка област. Ходаковски заяви на 1 септември, че руските сили продължават да страдат от липсата на контрабатарейни способности в района на Новомайорске-Новодонецке-Керменчик (12 км до 18 км югоизточно от Велика Новосилка), където според съобщенията Ходаковски и батальонът "Восток" се защитават.

Ходаковски намекна, че руските сили изпитват изключителен физически и психологически стрес в тази област поради постоянния украински артилерийски огън и руската неспособност да отвърнат на огъня. Той изрази загриженост относно това дали бедстващите и изтощени руски сили ще могат да се защитят срещу бъдеща украинска офанзива в този участък от фронта.

Ходаковски и преди е подчертавал подобни опасения относно руската отбрана в тази област, въпреки че последните му коментари са по-негативни и пораженчески по тон.

Оплакванията на Ходаковски относно липсата на контрабатарейни способности в граничната зона на Донецка и Запорожка област и опасенията относно въздействието им върху руския морал не са непременно показателни за по-широко явление в руската отбрана. Коментарите на Ходаковски обаче вероятно точно отразяват ситуацията в неговия ограничен, но важен сектор от фронтовата линия, както и ситуацията за често пренебрегвани подчинени военни формирования като батальона "Восток" на Донецката народна република (ДНР) на Ходаковски. Ходаковски отбеляза на 31 август, че руските сили не могат да изпускат от поглед ежедневната битка срещу украинските сили, докато фантазират за "погребване на врага в бъдещето".

Ходаковски може да вярва, че висши руски командири са направили точно това, като са оставили ситуацията да се влоши до такава степен, че руските сили да не са в състояние да се защитят срещу бъдещи украински офанзиви в граничната зона на Донецка и Запорожка област.

Украинските сили продължиха настъпателните операции близо до Бахмут и в западната Запорожка област и постигнаха известен напредък на 1 септември. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили продължиха настъпателните операции южно от Бахмут, а геолокирани кадри показват, че украинските сили незначително са напреднали северозападно от Клишчиевка (7 км югозападно от Бахмут). Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили са постигнали неопределен успех в посоката Новоданиловка-Новопокропивка (5 км до 13 км южно от Оригов) в западната Запорожка област.

Руски източници обаче твърдят, че руските сили са отблъснали украински атаки близо до Роботине (10 км южно от Оригов) и Върбове (18 км югоизточно от Оригов).

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби заяви на 1 юли, че САЩ са забелязали забележим напредък на Украйна в "запорожката зона" (вероятно означава западната посока на Запорожка област) през последните 72 часа и че украинските сили са постигнали известен успех срещу " втора линия на руската отбрана" в Южна Украйна. Кърби също така заяви, че критиките на анонимни американски служители за напредъка на украинската контраофанзива са безполезни.

Politico потвърди съобщените по-рано бройки ремонтирани американски танкове Abrams, които трябва да пристигнат в Украйна до средата на септември. Politico потвърди, че Украйна ще получи първите 10 от обещаните 31 ремонтирани американски танка Abrams до средата на септември след ремонт в Германия, цитирайки служител на Министерството на отбраната на САЩ и друг източник.

Говорителят на американската армия за Европа и Африка, полковник Мартин О'Донъл, заяви, че САЩ остават ангажирани с доставката на 31-те Abrams в неопределен срок през есента.

О'Донъл заяви, че 200 украински военнослужещи наскоро са завършили една от последните фази на обучението на Abrams. Украйна едва ли ще разположи първоначалните танкове Abrams (два взвода), докато целият комплект на бригадата не бъде готов за операции.

Съобщава се, че руският заместник-министър на отбраната генерал-полковник Юнус-Бек Евкуров посещава множество африкански страни като част от продължаващите усилия на руското министерство на отбраната (МО) да поеме контрол над операциите на групата Вагнер в Африка. Блогър, свързан с Кремъл, твърди, че Евкуров провежда обиколка в различни африкански страни, включително Буркина Фасо и наскоро посети Либия и Сирия в опит да замени "частните военни компании" (ЧВК) с формирования, контролирани от руското МО.

Блогърът също така твърди, че руското МО формира "доброволен корпус", който да функционира като "експедиционен корпус", който ще включва над 20 000 души персонал. "Експедиционният корпус" може да е препратка към "Российский экспедиционный корпус" (Руски експедиционен корпус), ЧВК, който руски служители уж създават, за да провеждат операции в чужбина.

Bloomberg съобщи на 31 август, че неназовани източници, близки до руското МО и неуточнена частна военна компания, твърдят, че свързана с руското МО частна военна компания е в позиция да поеме контрола върху операциите на Wagner в Централноафриканската република. ISW непрекъснато наблюдава твърдения след бунта на Вагнер на 24 юни, че руското МО се опитва да консолидира контрола върху операциите на "Вагнер" в Африка.

Руско проучване на общественото мнение показва, че вероятно има малко или никакво обществено недоволство около групата "Вагнер" или смъртта на нейния финансист Евгений Пригожин и истинската причина за самолетната катастрофа няма да има голямо влияние както върху възприятията на Русия, така и върху бъдещето на групата Вагнер. Независимата руска социологическа организация Levada Center установи, че приблизително еквивалентен процент от руснаците смятат, че или смъртта на Пригожин е случайна, или причината е трудно да се определи.

Проучванията на Левада център, проведени на 23 юни и 23 август, показаха, че руснаците са почти поравно разделени между неодобрение и одобрение на дейността на Пригожин.

Общественото мнение относно смъртта на Пригожин (много вероятно убийство, насочено от Кремъл) би повлияло на решенията на Кремъл или Министерството на отбраната само ако обществената опозиция достигне много по-висок праг и Кремъл вероятно всъщност печели от продължаващото несъгласие в руското общество относно обстоятелствата на смъртта на Пригожин.

Маргинален руски блогър, арестуван на 31 август за предполагаемо дискредитиране на руската армия, се призна за виновен на 1 септември.

Руските власти продължават да насочват мигрантите с руско гражданство, живеещи в Русия, за военна служба като част от продължаващите усилия за криптомобилизация. Руското опозиционно издание Mobilization News съобщи на 1 септември, че руските власти са задържали 21 мигранти с руско гражданство в Красноярски край, които не са се регистрирали във военната регистрация и службите за вписване, и са издали 18 от тях военни призовки.

Mobilization News също съобщи, че руските сили за сигурност са извършили акции в търговски обекти в Нижни Новгородска област от 21 до 31 август, издали са военни призовки на почти 50 мигранти, които наскоро са получили руско гражданство, и са депортирали 26 мигранти.

Руските официални лица продължават усилията за насилствено индоктриниране на украинската младеж в руската култура и идентичност чрез интегриране на училищата в окупирана Украйна в руската образователна система. Руският президент Владимир Путин обяви откриването на ново училище за 1100 ученици в окупирания Мариупол, Донецка област на 1 септември, първия ден от руската учебна година.

Путин заяви, че училищата в окупираните Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области вече работят по руски образователни стандарти. Руското опозиционно издание Verstka съобщи на 1 септември, че руските училища, вероятно включително тези в окупирана Украйна, ще прилагат "единна образователна програма", за да насърчават руския патриотизъм и обществени ценности.

Руските учители заявиха за Verstka, че очакват новата програма да включва пропаганда в подкрепа и нормализиране на войната в Украйна.

Украински служител съобщи, че руските власти използват деца като живи щитове в окупираната Херсонска област. Говорителят на украинското оперативно командване Юг капитан първи ранг Наталия Хуменюк заяви на 1 септември, че неуточнени руски части са разположени до построен от Русия интернат в окупираната Херсонска област, където постоянно има деца.

Подобно разполагане би нарушило член 51 от Женевската конвенция IV, който гласи, че "присъствието или движенията на цивилното население или отделни цивилни лица не трябва да се използват, за да направят определени точки или зони имунизирани срещу военни операции, по-специално при опити за защита на военни цели от атаки или за защита, благоприятстване или възпрепятстване на военни операции.

Руските окупационни служители обявиха на 1 септември, че е започнало гласуването за руските регионални избори, проведени в окупирана Украйна и ще продължат под различни форми до 10 септември. Окупационната администрация на Херсонска област обяви, че гласуването е започнало на 329 извънтериториални места в 81 руски региона и ще продължи от 1 до 4 септември.

Окупационният служител на Запорожка област Владимир Рогов заяви, че руските окупационни служители са започнали посещения от врата на врата, за да събират предсрочни гласове от населени места близо до фронтовата линия. Рогов заяви още, че предсрочното гласуване ще продължи осем дни и ще обхване над 214 000 гласоподаватели в 375 населени места в окупираното Запорожие. Руските окупационни служители от Нова Каховка, Чаплинка и Билозерка в окупираната Херсонска област призоваха цивилните да гласуват предсрочно между 2 и 7 септември и отбелязаха, че еднодневното гласуване ще се проведе от 8 до 10 септември. ISW продължава да оценява, че руските окупационни власти са вероятно провеждане на предсрочно гласуване и обаждания по домовете за събиране на гласове с цел изкуствено повишаване на избирателната активност и постигане на желани изборни резултати.

Доминираната от Русия Организация на договора за колективна сигурност (ОДКБ) започна оперативно-стратегически командно-щабни учения "Бойно братство 2023" в Беларус на 1 септември. Годишното съвместно военно учение ще продължи до 6 септември и включва военни контингенти от Беларус, Русия, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.

Руското министерство на отбраната (МО) заяви, че в ученията ще участват общо 2500 военнослужещи и 500 единици техника от членовете на ОДКС.

"Бойно братство 2023" има пет централни компонентни учения: "Взаимодействие-2023", състоящо се от комбинирани учения по бойно планиране със съвместните колективни сили за бързо реагиране на ОДКС; Специални разузнавателни учения "Търси-2023"; логистични учения "Ешелон-2023"; Учения за химическа, биологична, радиологична и ядрена (ХБРЯ) защита "Бариера-2023"; и специални учения "Рок-2023" с участието на неуточнени елементи на Министерството на извънредните ситуации с елементи на Силите за бързо реагиране на ОДКБ.

Беларуското министерство на отбраната (МО) заяви, че Колективните сили за бързо реагиране на ОДКБ са тренирали масово разпределение на ГСМ и организация на логистиката в рамките на ученията "Ешелон-2023" на 1 септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Селянин

    11 3 Отговор
    русия е изолирана отвсякъде, а по цял ден пишат и знаят всичко за Русия.
    Не е лесно да си демократ щот не осъзнаваш, че си тъп
  • 3 Селянин

    7 1 Отговор
    Даммм ще трябва да стане и при нас като в габон
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК

    3 7 Отговор
    Вагнер въобще не са някакви супер бойци ,терминатори.. просто Пригожин използваше зеките за самоубийствени атаки , с които е така известна Матушката. затова и успя при Бахмут. няма битка в историята , която Рашка е спечелила с хитрост или военно умение. те печелят само с численост , засипвайки врага с трупове

    Коментиран от #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Укропат

    4 0 Отговор
    Кой се аби да чете тез фермани? Вагнер на нас ни таковата таковата. Извода е ,че затворниците им са по добри бойци от затворниците ни!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Простите кравари с нови лъжи

    3 1 Отговор
    Ненормални кравари разкарайте се
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Последния Софиянец

    1 1 Отговор
    Те ватниците за самагон ще продадат и децата си, копейките са същия модел!
  • 17 Последния Софиянец

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Стършел":

    Мен ме интересуват само денгите, кой дава повече за него съм, от заран съм тук да плювам България и Ес.

    Коментиран от #22, #23, #24, #26, #30, #33, #38, #41, #47, #51, #59

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    То няма война която алкохолицити да са спечелили без помоща на Запада, винаги са голи, боси и гладни❗❗
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Фори

    0 4 Отговор
    Не са разделени. Руснаците единствения народ в света изключително милитаризиран и агресивен народ. Те харесват всичко,което е военно ,нападателно и сее смърт. Имат ли бомби и пиене нищо друго не им трябва.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Какъв "анализ" бе?:)

    1 0 Отговор
    "Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) "

    А всъщност просто са цитирали Буданов!! Това анализ ли е?

    Няма ли да спрете да ни заливате с Мозъка на Нюланд?!!

    Всъщност и "докладите на британското разузнаване" са същото. Просто преписват УКРИ! И взимат пари за това от данъкоплатците си все едно вършат някаква работа
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания