Отидете към основна версия

4 728 67

Говори Киев: Русия няма шанс да ни победи на фронта

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • бахмут-
  • олексий данилов

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана увери, че Украйна няма ограничения за освобождаването на всички украински земи от окупация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия няма шанс да победи Украйна военно. Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов.

"Мога да кажа със сигурност, че, първо, Русия няма шансове да ни победи с военни средства. Второ, победата ще бъде наша. Трето, ние ще освободим всички наши територии. Въпрос на време", каза Данилов в интервю с NV.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана подчерта, че иска тази победа да дойде възможно най-скоро.

В същото време той каза, че доставките на оръжия от съюзническите страни за Украйна са в ход и твърдението, че тези доставки ще спрат, или че Украйна ще бъде "изоставена", защото Западът уж се е уморил да помага, са руски информационни лъжи, които не отговаря на действителността. Според него Русия "сега е в изключително тежко състояние", а по отношение на Украйна Руската федерация има една цел - вътрешна дестабилизация.

"Още веднъж подчертавам, че те няма да могат да постигнат задачите си, които са си поставили преди 24 февруари с военни средства. Следователно те се опитват да разрешат тези проблеми чрез вътрешна дестабилизация. да повлияят на онези страни, на които могат да повлияят. Да направят това трябва да кажете, че сме "фашисти" и куп други глупости.", каза Данилов.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана увери, че Украйна няма ограничения за освобождаването на всички украински земи от окупация.

"Категорично нямаме червени линии по отношение на освобождаването на нашите територии. Ние трябва да ги освободим. Крим е територия на нашата страна. Всички цивилизовани страни по света признават това", каза Данилов.

В същото време той каза, че ударите срещу руска територия със западни оръжия са друг въпрос.

"Когато понякога се случва нещо там, трябва да разберете кой е замесен и какви оръжия се използват. Мога да кажа със сигурност, че не винаги присъстваме там. Има московски партизани, има руски партизани. Това определено не е западно оръжие", каза Данилов.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 95 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: