Отидете към основна версия

2 062 16

Хилари Клинтън се завръща в Белия дом

  • сащ-
  • хилари клинтън-
  • демократическа партия

Клинтън, която е демократ, бе първата жена, станала основният кандидат за президент на Демократическата партия на изборите през 2016 година

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън ще дойде отново в Белия дом на 12 септември за церемония по връчване на награди за изкуство заедно с първата дама Джил Байдън, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Белия дом, съобщава БТА.

Клинтън, която е бивш кандидат за президент, бивш сенатор и бивша първа дама на САЩ, ще се яви на церемония за връчване на световните награди за изкуство, присъждани от Японската асоциация за изкуство за цялостно творчество.

Лауреатите на наградата участваха през 1994 г. за първи път в такава церемония в Белия дом по покана на бившия президент Бил Клинтън и тогавашната първа дама Хилари Клинтън, припомня Белият дом.

Клинтън, която е демократ, бе първата жена, станала основният кандидат за президент на Демократическата партия на изборите през 2016 година. Тя е отявлен поддръжник на президента Джо Байдън, който се бори за преизбиране през 2024 година.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.

Свързани новини