Отидете към основна версия

4 315 33

Русия е разположила нова армия на фронта в Украйна по-рано от планираното

  • русия-
  • украйна-
  • фронт-
  • отбрана-
  • великобритания

Според британското министерство на отбраната

Източник: БГНЕС

Според информация, предадена от британското министерство на отбраната чрез всекидневния бюлетин за войната, Русия е разположила части от новата си армия в Украйна по-рано от планираното. Този ход се обяснява с изтощението на руските войски, породено от контранастъплението на Украйна на три различни фронта.

По-конкретно, руските войски били изпратени в действие по-рано от планираното, като Русия се опитва да се справи с проблема на изтощените си сили, а Украйна продължава своето контранастъпление на три различни фронта.

В рекламите за набиране на нови военнослужещи за 25-та руска армия, Русия твърдеше, че тези сили ще бъдат разположени в Украйна едва през декември. Въпреки това британското министерство на отбраната счита за "много вероятно" части от тази армия да са вече първоначално разположени в Украйна и дислоцирани в окупираната Луганска област.

Според министерството съществува "реалистична възможност" Русия да използва части от новата армия "за възстановяване на неангажирани резервни сили в театъра на военните действия, за да осигури на командирите по-голяма оперативна гъвкавост".

Русия отрича информацията, предоставена от британското министерство на отбраната, и нарича бюлетина за войната дезинформация, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: