Отидете към основна версия

27 Септември, 2023 14:06, обновена 27 Септември, 2023 14:06 5 240 75

Нова руска офанзива на фронта в Украйна - не и в следващите седмици

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • крим

От началото на инвазията Москва рядко е оставяла неангажирани формирования с размерите на армия, които потенциално биха могли да формират основата на голям нов офанзивен удар, отбелязват от британското разузнаване

Снимка: БГНЕС/ЕРА

От средата на септември Русия много вероятно за първи път е включила в действие елементи от новата си 25-а общовойска армия. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Формированието започна дислоцирането си в Украйна от края на август.

Съобщава се, че части от два компонента на 25-а общовойска армия - 67-а мотострелкова дивизия и 164-та отделна мотострелкова бригада, се сражават на фронта в сектор западно от Северодонецк и Кремина, на границата между Донецка и Луганска област.

От началото на инвазията Русия рядко е оставяла неангажирани формирования с размерите на армия, които потенциално биха могли да формират основата на голям нов офанзивен удар, отбелязват от британското разузнаване.

Те прогнозират, че тъй като 25-а общовойска армия очевидно е разположена на отделни части, които да подсилят прекалено разтегнатата линия, съгласувана нова руска офанзива е по-малко вероятна през следващите седмици.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: