Отидете към основна версия

4 350 40

Стрелба в Ротердам! Няколко души са убити в университетска болница

  • нидерландия-
  • ротердам-
  • стрелба

Тридесет и две годишен заподозрян е бил арестуван, след като полицията съобщи в социалните медии, че е получила информация за стрелба в медицински център "Еразмус" в Ротердам и в къща наблизо

Снимка: Shutterstock

Няколко души са били убити днес след като стрелец открил огън в учебна зала в университетска болница в нидерландския град Ротердам и в къща наблизо, предадоха световните агенции, като се позоваха на местната полиция, информира БТА.

Тридесет и две годишен заподозрян е бил арестуван, след като полицията съобщи в социалните медии, че е получила информация за стрелба в медицински център "Еразмус" в Ротердам и в къща наблизо. Полицията каза и че на двете места е избухнал пожар. Все още не е ясно колко души са били ранени.

На кадри от публикувани онлайн видеоклипове се вижда как полицаи нареждат на студенти, някои от които са облечени в лекарски престилки, да избягат извън сградата, докато тежко въоръжени екипи пристигат на мястото. На някои от кадрите се вижда мъж с белезници, обут в камуфлажни панталони.

Два часа по-късно полицията каза, че има множество убити и в момента се уведомяват семействата на жертвите. Тя добави, че няма признаци да има втори стрелец. Местни официални представители са насрочили пресконференция.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: