Отидете към основна версия

4 510 107

Украйна потвърди: Ударихме руска С-400, Москва отрича

  • с-400-
  • ракети-
  • русия-
  • украйна-
  • белгород

През последните месеци Киев се опита да засили атаките си срещу руската противовъздушна отбрана

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна извърши атака с дрон срещу Белгородска област тази нощ и удари комплекс за противовъздушна отбрана С-400 и неговия радар, каза източник от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) пред Ройтерс в сряда.

Руското министерство на отбраната съобщи по-рано в сряда, че е свалило 31 дрона, изстреляни от Киев през нощта над регионите на Белгород, Брянск и Курск, но не съобщи за жертви или щети. И двете съобщения не могат да бъдат потвърдени независимо.

Източникът от СБУ посочи видеозаписи, публикувани онлайн от руски граждани, показващи според него 20 експлозии на мястото на системата за противовъздушна отбрана и нейния радар близо до град Белгород.

През последните месеци Украйна се опита да засили атаките си срещу руската противовъздушна отбрана. Източникът каза, че това е вторият път, когато СБУ нанася удари по система за противовъздушна отбрана С-400 "Триумф" от 14 септември. Тази атака също не бе потвърдена от Русия, а Украйна каза, че е ударила системата за ПВО, разположена в западната част на окупирания от Русия полуостров Крим.

Киев обикновено не поема отговорност за атаки, извършени срещу цели в Русия.

Тази нощ и сутринта губернаторите на Белгород и Брянска област на два пъти съобщаваха за атаки и работа на противовъздушната отбрана. Губернаторът на Брянска област съобщи и за обстрел с касетъчни боеприпаси на няколко региона, без да уточнява обаче кои.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за свалени 19 дрона.

Второ съобщение на Министерството на отбраната говори за пресечен опит за проникване на територията на Крим на десантна група на въоръжените сили на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: